Adatvédelmi szabályzat

Számunkra természetes, hogy tiszteletben tartjuk az Ön személyiségi jogait. Ez vonatkozik a személyes adatok kezelésére is, amikor Ön meglátogatja és használja ezt a weboldalt. Ezért a Német Szövetségi Köztársaság adatvédelmi törvényei és az Európai Unió adatvédelmi szabályai szerint járunk el. A következőkben megtudhatja, hogyan kezeljük az Ön személyes adatait, és különösen azt, hogy milyen adatokat gyűjtünk, dolgozunk fel és használunk fel milyen célokra.

 1. Alkalmazási terület
  Ez az adatvédelmi nyilatkozat a KEGON AG által kínált weboldalak használatára vonatkozik, amelyeket a következő címen érhet el www.kegon.de (a továbbiakban: "KEGON weboldalak"). Ez az adatvédelmi nyilatkozat nem vonatkozik a KEGON AG más weboldalaira vagy más szolgáltatók weboldalaira, amelyekre a KEGON weboldalai linkkel hivatkoznak. 
                                                                      
 2. Személyes adatok
  A személyes adat egy azonosított vagy azonosítható természetes személy személyes vagy ténybeli körülményeire vonatkozó egyedi információ. Az alapvető személyes adat az Ön neve. Ezen túlmenően azonban például az Ön neme, születési ideje, lakcíme, foglalkozása, e-mail címe és IP-címe is személyes adatnak minősül, amennyiben ezek az Ön nevéhez kapcsolódnak, vagy a rendelkezésünkre álló eszközökkel hozzárendelhetők az Ön nevéhez. Másrészt a nem személyes adatok olyan adatok, amelyekkel lehetetlen vagy legalábbis jelentős erőfeszítést igényel az Ön tényleges személyazonosságának megállapítása. Ide tartoznak például a fent említett információk, ha azokat névtelenül vagy álnéven kapjuk, és ezért nem tudjuk természetes személyhez rendelni.                                                                                
 3. Az anonimitás elve
  A KEGON weboldalainak használata során Ön anonim marad, kivéve, ha önkéntesen személyes adatokat ad meg nekünk azáltal, hogy ír nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, hozzászól egy blogbejegyzéshez vagy megrendelést ad le (pl. egy rendezvény lefoglalására).                                                                                                                                                                                
 4. A személyes adatok gyűjtése, feldolgozása és felhasználása                                                                   
  4.1 Minden alkalommal, amikor Ön meglátogatja a KEGON weboldalait, automatikusan adatokat gyűjtünk a számítógépéhez rendelt IP-címről, az Ön által használt böngészőről és operációs rendszerről, valamint a KEGON weboldalainak megtekintett oldalairól. Ezeket az adatokat csak addig tároljuk webszerverünkön, amíg Ön el nem hagyja a KEGON weboldalát. További tárolásra a naplófájlokban nem kerül sor.
  4.2 Egyébként csak akkor gyűjtünk, dolgozunk fel vagy használunk fel Öntől személyes adatokat, ha Ön önként adja meg ezeket az adatokat, és ezt a törvény lehetővé teszi, vagy ha Ön ehhez hozzájárult. Az Ön által megadott személyes adatokat kizárólag a jelen adatvédelmi nyilatkozatban meghatározott vagy az Önnel kifejezetten egyeztetett célokra használjuk fel.
  4.3 Az Ön személyes adatait nem adjuk tovább, nem adjuk el és nem adjuk át harmadik félnek. Valami más csak akkor alkalmazható, ha ez a bejelentett vagy elfogadott célok feldolgozásához szükséges (pl. a rendezvény résztvevőinek adatainak továbbítása licencadó partnereknek, nyomdáknak, szállodáknak vagy logisztikai cégeknek), és az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok szerint az Ön hozzájárulása nélkül is megengedett, vagy ha Ön ehhez kifejezetten hozzájárult. A KEGON minden egyes eseményről, amelyet a KEGON szervez, összeállítja a résztvevők listáját, amelyen a regisztrált résztvevők keresztneve, vezetékneve, cége és tartózkodási helye szerepel. A résztvevők listáját a rendezvény dokumentumainak részeként az érintett rendezvény valamennyi résztvevője rendelkezésére kell bocsátani. A résztvevők listájára való felvételre csak a résztvevő kifejezett beleegyezésével kerülhet sor. 
                         
 5. Megrendelések
  5.1 Ha Ön megrendelést ad le a KEGON weboldalain, kérjük az Ön kereszt- és vezetéknevét, a cégét, a címét, adott esetben egy másik számlázási címet és annak a cégnek az ÁFA-azonosítóját, amely számára a megrendelést leadja, valamint az e-mail címét. Ha egy eseményre való részvételt foglal, akkor a résztvevők nevét és e-mail címét is gyűjtjük. A megrendeléssel összefüggésben az Ön IP-címét, valamint a megrendelés dátumát és időpontját is tároljuk, hogy a használt e-mail címmel való visszaélés esetén bizonyítékot tudjunk szolgáltatni.
  5.2 A XING Events-t használjuk a képzések foglalási és fizetési folyamataihoz. Az 5.1. pontban említett adatokon kívül a XING a számlázási adatokat is elküldi nekünk.
  5.3 Az 5.1. és 5.2. pontban említett adatokat az Ön megrendelésének feldolgozása és teljesítése érdekében gyűjtjük, feldolgozzuk és felhasználjuk.
  5.4 Ön a jogszabályi rendelkezések keretein belül bármikor visszavonhatja hozzájárulását (a kapcsolattartó személyeket lásd a 15. pontban). Az Ön adatait ezután addig és olyan mértékben tároljuk, ameddig és amilyen mértékben erre a törvényes megőrzési kötelezettségek keretében kötelesek vagyunk, vagy ameddig és amilyen mértékben még szükségünk van az Ön adataira egy meglévő szerződéses kapcsolat végrehajtásához vagy feldolgozásához. Az Ön adatai ez idő alatt más célokra zárolásra kerülnek.
  5.5 A képzések foglalására a következő kiegészítő feltételek vonatkoznak Adatvédelmi szabályzat a XING SE.                                                                                                                                                                         
 6. Blog
  6.1 A blogunkon keresztül aktívan részt vehet a KEGON közösségében azáltal, hogy hozzászól a blogbejegyzésekhez. A blogon minden egyes hozzászólás előtt megkérdezzük a nevét és az e-mail címét, mint szükséges adatokat. Ha a blog hozzászólási funkcióját használja, az Ön nevét, e-mail címét, IP-címét, valamint a hozzászólás dátumát és időpontját tároljuk, hogy a névvel vagy e-mail címmel való visszaélés esetén bizonyítékot tudjunk szolgáltatni.                                                               
  6.2 Az Ön nevét és e-mail címét összegyűjtjük, feldolgozzuk és felhasználjuk a blog hozzászólási funkciójának biztosításához. Az Ön beleegyezése nélkül az Ön nevét és e-mail címét, amelyet a blog hozzászólási funkciójának használatához ad meg, semmilyen más célra nem használjuk fel. Ezeket nem adjuk tovább harmadik félnek.
  6.3 A blogon található összes hozzászólást tartósan tároljuk. Az Ön megjegyzéseit feldolgozzuk és felhasználjuk, hogy azokat a KEGON weboldalainak minden felhasználója számára nyíltan hozzáférhetővé tegyük. Így minden hozzászólás szabadon és nyilvánosan hozzáférhető az interneten.
  6.4 Ha Ön hozzájárult ahhoz, hogy adatait a fentiek szerint továbbítsuk, akkor a következő hozzájáruló nyilatkozatot adta meg: "Igen, szeretném használni a KEGON AG blogjának hozzászólási funkcióját, és elfogadom az ezzel kapcsolatos adatvédelmi nyilatkozatot". Ezt a hozzájárulást a jövőre nézve bármikor visszavonhatom."
  6.5 Ön a jogszabályi rendelkezések keretein belül bármikor visszavonhatja hozzájárulását (a kapcsolattartó személyeket lásd a 15. pontban). Az Ön adatait ezután addig és olyan mértékben tároljuk, ameddig és amilyen mértékben erre a törvényes megőrzési kötelezettségek keretében kötelesek vagyunk. Az Ön adatai ez idő alatt más célokra zárolásra kerülnek. Amennyiben Ön él a visszavonás jogával, a blogban tett hozzászólásai nem lesznek érintettek. Ezeket továbbra is tárolják és nyilvánosan hozzáférhetővé teszik az interneten.                                                                                                   
 7.  Kapcsolatfelvételi űrlap
  7.1 Ha a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül lép kapcsolatba velünk, Ön elfogadja, hogy az Ön által megadott elérhetőségi adatokat tartalmazó üzenetét feldolgozzuk és felhasználjuk a válaszadás és az Önnel való kapcsolatfelvétel céljából.
  7.2 Az így továbbított adatokat kizárólag az Ön üzenetének feldolgozásához és az Ön részére történő válaszadáshoz fogjuk feldolgozni és felhasználni. Az adatokat nem adjuk tovább harmadik félnek.
  7.3 Ha Ön hozzájárul adatainak a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül történő továbbításához, akkor a következő beleegyezését adja: "Igen, a fent megadott adataimat, valamint az üzenetemet a KEGON AG feldolgozhatja és felhasználhatja a feldolgozás, kapcsolatfelvétel és válaszadás céljából. Ebben a tekintetben elfogadom az adatvédelmi szabályzatot. Ezt a hozzájárulást a jövőre nézve bármikor visszavonhatom."
  7.4 Ön a jogszabályi rendelkezések keretein belül bármikor visszavonhatja hozzájárulását (a kapcsolattartó személyeket lásd a 15. pontban). Az Ön adatait ezután addig és olyan mértékben tároljuk, ameddig és amilyen mértékben erre a törvényes megőrzési kötelezettségek keretében kötelesek vagyunk, vagy ameddig és amilyen mértékben még szükségünk van az Ön adataira egy meglévő szerződéses kapcsolat végrehajtásához vagy feldolgozásához. Az Ön adatai ez idő alatt más célokra zárolásra kerülnek.                                                                                                                                   
 8. Adatok helyesbítése, zárolása és törlése                                                
  Az alkalmazandó adatvédelmi törvények értelmében kérésre kötelesek vagyunk az Önről tárolt adatokat helyesbíteni, zárolni vagy törölni. Ilyen esetben az adatok helyesbítése, zárolása vagy törlése a BDSG 35. §-ában foglalt rendelkezéseknek megfelelően történik. E célból kérjük, forduljon a 15. pontban megjelölt személyhez.                                                                                                                                   
 9. Cookie-k használata
  9.1 A KEGON weboldalán úgynevezett sütiket használunk. Ezek kis szöveges fájlok, amelyeket a számítógépén tárol. Az általunk használt sütik többsége a böngésző munkamenet végén törlődik az Ön merevlemezéről (úgynevezett "munkamenet sütik"). Más sütik az Ön számítógépén maradnak, és lehetővé teszik számunkra, hogy a következő látogatáskor felismerjük a számítógépét (úgynevezett "állandó sütik"). Nem használunk harmadik fél szolgáltatóktól származó sütiket, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy személyes adatokat gyűjtsenek, feldolgozzanak vagy felhasználjanak Önről.
  9.2 Amint meglátogatja a KEGON weboldalait, megkérjük, hogy járuljon hozzá a sütik használatához. Itt lehetősége van arra, hogy a cookie-k használatát személyes preferenciái szerint korlátozza. Ha a "Részletek" lehetőséget választja, naprakész és teljes áttekintést kap az általunk használt sütikről. Ön bármikor visszavonhatja vagy megváltoztathatja a sütik használatához adott hozzájárulását (lásd 9.5).  A weboldalunk használatához azonban legalább az "alapvető" sütik használatához szükséges hozzájárulás. Ezek olyan sütik, amelyek elengedhetetlenek a weboldal működéséhez.
  Ezenkívül a böngésző biztonsági beállításaiban bármikor megtekintheti és törölheti a tárolt sütiket, valamint korlátozhatja vagy megtilthatja a sütik elfogadását. A sütik elutasítása után a KEGON weboldalainak bizonyos funkciói nem használhatók teljes mértékben.
  9.3 A sütik tartalma titkosítva van, hogy harmadik felek ne férhessenek hozzá illetéktelenül az általuk tartalmazott adatokhoz.
  9.4 A KEGON weboldalain harmadik féltől származó szolgáltatók használata (pl. YouTube-videók) vagy linkek esetén harmadik féltől származó cookie-kat használhatnak a mi kifejezett figyelmeztetésünk nélkül. A böngésző biztonsági beállításaiban bármikor megtekintheti és törölheti a tárolt sütiket, valamint korlátozhatja vagy megtilthatja a sütik elfogadását.
  9.5 Itt bármikor megtekintheti, megújíthatja vagy megváltoztathatja a cookie-k használatára vonatkozó jelenlegi beállításait az oldalainkon:
 1. Közösségi média plug-inek használata                                                                                              Jelenleg nem használunk közösségi média pluginokat a KEGON weboldalain.

 2. iframes és beágyazott tartalom
  A KEGON weboldalain a következő szolgáltatók beágyazott tartalmának megjelenítéséhez iframe-eket (inline frame-eket) használunk:

  Xing események: www.xing-events.com
  Twitter, www.twitter.com
  Vimeo, www.vimeo.com
  YouTube, www.youtube.com

  Amikor a KEGON weboldalát a fenti iframe-ek valamelyikének használatával látogatja meg, a böngészője közvetlen kapcsolatot hoz létre a szolgáltató szervereivel, hogy a beágyazott tartalmat onnan a böngészőjébe továbbítsa. Ezt a tartalmat a KEGON weboldalaiba iframes segítségével integráljuk, így az egyfajta mini weblapként jelenik meg az Ön által meglátogatott KEGON weboldalon. Nem látja, hogy egyszerre két weboldalon szörföl. A szolgáltató internetcíme nem jelenik meg. A YouTube-videókat a jellegzetes piros, fehér háromszöggel ellátott lejátszógombról, a vimeo videókat a jellegzetes kék, fehér háromszöggel ellátott lejátszógombról, valamint a vimeo feliratról ismerheti fel.Az iframe-on keresztül megjelenített beágyazott tartalom szolgáltatója a böngészőjével való közvetlen kapcsolat révén értesül arról, hogy Ön a megfelelő KEGON-weboldalt látogatta meg. Ha Ön az adott időpontban be van jelentkezve a szolgáltató által regisztrált felhasználói fiókjába, a szolgáltató akkor is összekapcsolhatja a KEGON weboldalon tett látogatását az Ön felhasználói fiókjával, ha Ön nem kattint az iframe által kínált beágyazott tartalomra (pl. egy YouTube-videóra). Ha Ön úgy dönt, hogy rákattint és használja a felkínált tartalmat, a szolgáltató ezt megtudja. Ezután az Ön böngészője további használati adatokat küld az adott szolgáltatónak, amelyeket ez a szolgáltató tárolhat és újra felhasználhat.Az adott szolgáltató által végzett adatgyűjtés és -feldolgozás céljáról és terjedelméről további információkat a szolgáltató weboldalán található adatvédelmi szabályzatban talál.

  A következő weboldalakat ismerjük ebből a szempontból:
  Xing események: https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung
  Twitter, https://twitter.com/privacy
  vimeo, https://vimeo.com/privacy
  YouTube, https://policies.google.com/privacy?hl=en

  Itt további információkat talál az ezzel kapcsolatos jogairól és a magánélet védelmét szolgáló beállításokról is.                                                                                                                                                     
 3. Salesforce és Pardot
  Weboldalunk a salesforce.com, inc., The Landmark @ One Market Street, San Francisco, CA 94105, USA, Pardot Services elemző eszközt használja. A Pardot Services legfeljebb két sütit állít be. Ezek olyan szöveges fájlok, amelyek az Ön számítógépén tárolódnak, és lehetővé teszik a weboldal használatának elemzését. A beállított cookie-k egy "látogatói cookie" és egy "Pardot App munkamenet cookie". A "látogatói cookie" egy azonosító számot generál, amely a weboldal látogatójának böngészőjének felismerésére szolgál. Az azonosítószám egy generált numerikus kód, amelynek a Pardot Services-en kívül nincs jelentősége. Minden cookie csak a generált számkódot kapja meg. A Pardotot használjuk az e-mail szolgáltatásunkhoz való regisztráció során is. A Pardot segítségével küldött e-mailek nyomkövető technológiákat használnak. Ezeket az adatokat arra használjuk fel, hogy megtudjuk, mely témák érdeklik Önt azáltal, hogy nyomon követjük, hogy az e-mailjeinket megnyitja-e, és hogy mely linkekre kattint. Ezeket az információkat arra használjuk fel, hogy javítsuk az Önnek küldött e-maileket és az általunk nyújtott szolgáltatásokat.

  Az általunk gyűjtött adatokat a Salesforce adatfeldolgozóval tároljuk és dolgozzuk fel. A Salesforce elsősorban az Egyesült Államokban tárolja az adatokat, és rendelkezik az ehhez szükséges EU-USA adatvédelmi pajzs tanúsítvánnyal. A Salesforce adatfeldolgozókra vonatkozó belső adatvédelmi szabályait az európai adatvédelmi hatóságok jóváhagyták.                                                                          
  Ha meg kívánja akadályozni a Pardot általi nyomon követést, akkor ezt a cookie-beállítások módosításával teheti meg (lásd 9.5). Ez azonban bizonyos korlátozásokhoz vezethet az ajánlatunk funkcióiban és felhasználóbarátságában.

 4. Google Analytics
  A KEGON weboldalai a Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, USA) által biztosított Google Analytics webanalitikai szolgáltatást használják. ("Google"). A Google Analytics "cookie-kat" használ, amelyek az Ön számítógépén elhelyezett szöveges fájlok, és amelyek segítségével a weboldal elemzi, hogy a felhasználók hogyan használják a weboldalt. A cookie által generált, a weboldal Ön általi használatára vonatkozó információkat a Google az Egyesült Államokban található szerverekre továbbítja és tárolja. Ha azonban az IP-anonimizálás aktiválva van a KEGON weboldalain, az Ön IP-címét a Google az Európai Unió tagállamaiban vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződő államaiban előzetesen megrövidíti. A teljes IP-cím csak kivételes esetekben kerül továbbításra a Google egyik USA-beli szerverére, ahol lerövidítik. A KEGON weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat a weboldal használatának értékelésére, a weboldal tevékenységéről szóló jelentések összeállítására, valamint a weboldal tevékenységével és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására használja fel a weboldal üzemeltetője számára. Az Ön böngészője által a Google Analytics részeként továbbított IP-cím nem kerül összevonásra más Google-adatokkal. A cookie-beállítások megváltoztatásával megakadályozhatja ezen cookie-k használatát (lásd a 9.5. pontot). 
  A cookie-k használatát a böngészője megfelelő beállításainak kiválasztásával is elutasíthatja, azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja majd használni a weboldal teljes funkcionalitását. Az alábbi linkre kattintva megakadályozhatja azt is, hogy a cookie által generált és a weboldal használatával kapcsolatos adatokat (beleértve az Ön IP-címét) a Google összegyűjtse, és ezeket az adatokat a Google feldolgozza  (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) elérhető böngésző plugin és telepítse. Az alábbi link aktiválásával megakadályozhatja a Google Analytics által a KEGON weboldalain generált és a cookie-ban tárolt adatok gyűjtését is. Ekkor egy opt-out süti kerül tárolásra az Ön számítógépén, amely megakadályozza az Ön adatainak jövőbeli gyűjtését, amikor Ön a KEGON weboldalakat látogatja (ez azonban nem vonatkozik az Ön által látogatott más weboldalakra és az ugyanazon a számítógépen használt más böngészőkre): Google Analytics deaktiválása. Ez az alternatíva különösen alkalmas mobil eszközökhöz. Ha használni szeretné ezt a védelmi funkciót, ne törölje az opt-out cookie-t. Ellenkező esetben elveszíti az opt-out cookie által nyújtott védelmet, amíg újra nem telepíti azt.
  A Google Analytics a KEGON weboldalain az "anonymizeIp" kóddal lett bővítve. Ennek a kódnak a használata az Ön IP-címének anonim gyűjtését eredményezi az úgynevezett IP-maszkolás révén. Az IP-cím utolsó oktettje nullára van állítva. Az IPv6-címek esetében ez a 128 bitből az utolsó 80 bitet érinti. Ez még mindig a munkamemóriában történik, mielőtt az adatok a merevlemezre íródnak (lásd még https://support.google.com/analytics/answer/2763052).

  A Google Analytics által végzett adatgyűjtés és -feldolgozás céljával és terjedelmével kapcsolatos további információkért kérjük, olvassa el a Google weboldalán található adatvédelmi szabályzatot. A következő weboldalakat ismerjük e tekintetben:
  https://policies.google.com/privacy?hl=en
  https://support.google.com/analytics/answer/7124332?hl=en
  http://www.google.com/analytics/terms/

 5. IT-biztonság                                                                                                                                          Különböző technikai és szervezési biztonsági intézkedéseket teszünk annak érdekében, hogy megvédjük személyes adatait az elvesztéstől és a visszaéléstől. Az Ön adatait például biztonságos, a nyilvánosság számára nem hozzáférhető működési környezetben tároljuk. Bizonyos esetekben az Ön személyes adatait az átvitel során az úgynevezett Transport Layer Security (TLS) (korábban Secure Socket Layer technológia (SSL)) segítségével titkosítjuk. Ez azt jelenti, hogy az Ön számítógépe és a KEGON weboldalak szerverei közötti kommunikáció egy elismert titkosítási módszerrel történik, amely a legfrissebb verzióban biztonságosnak tekinthető (jelenleg TSL 1.2 verzió, 128 bit). Ha az Ön böngészője támogatja a TSL-t, a személyes adatok továbbítását ez a funkció védi. Ebben az esetben a legtöbb böngésző egy rövid párbeszédpanel vagy egy grafikus szimbólum segítségével jelzi, hogy a biztonsági protokoll támogatott-e. További információkat a böngésző súgó funkciójában kaphat.

 6. A tájékoztatáshoz való jog és az adatvédelemmel kapcsolatos kérdések
  Kérésre szívesen tájékoztatjuk Önt arról, hogy tároltunk-e Önről személyes adatokat és milyeneket.Ha élni kíván a tájékoztatáshoz való jogával, ha kérdése van a jelen adatvédelmi irányelvekkel vagy a KEGON weboldalainkra vonatkozó adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk:

  Joachim Wulff
  Biebricher Allee 119
  65187 Wiesbaden
  Tel.: +49 (611) 20 50 80
  E-Mail: joachim.wulff(at)kegon.de