Agilis vezetés

A vezetői készségek és a gondolkodásmód ideális kombinációja

Az Ön piaci környezetét egyre inkább a komplexitás, az ellentmondások, a kiszámíthatatlan ingadozások és a bizonytalanság jellemzi? A szervezeti változást tehernek tekinti? Érdekli, hogy megnyissa belső hozzáállását az új, a szokatlan és a bizonytalan felé, és többet szeretne megtudni a "növekedési gondolkodásmódról"?

Ha az Ön szervezete az agilitás irányába mozdul el, ez nagy változásokat jelent, különösen a vezetők számára. Az agilis átalakulások megváltoztatják a hatalmi viszonyokat, a hierarchiákról másképp gondolkodnak, a csapatok pedig függetlenebbé válnak. A vezető szerepe az irányító kormányosból a kontextust biztosítóvá válik. Ahelyett, hogy előírná a helyes cselekvési irányt, a vezetés biztosítja a keretet, amelyben a csapatok a lehető legzavartalanabbul dolgozhatnak. Az agilis vezetést már nem a technikai vagy szakmai szakértelem legitimálja, hanem az agilis vezetői kompetencia. Az agilis gondolkodásmód példaképpé teszi a vezetőket, és a nehéz időkben is orientációt és támogatást nyújt az alkalmazottaknak.

Az agilis vezetők a rendszert irányítják, nem az embereket.

Agilis vezetőként az egész rendszert nézi, nem csak az egyes alkalmazottakat. Képzéseinken ezért olyan kérdésekkel foglalkozunk, mint:

  • Támogatják-e a kommunikációs csatornáink a vállalat agilitását?
  • Megfelelő készségekkel rendelkeznek a csapatok?
  • Értelmet és világos célokat közvetítek?
  • Mi motiválja az embereket a cégemben?
  • Hogyan kezeljük a hibákat?
  • Megvan-e a pszichológiai biztonságunk ahhoz, hogy érzékeny kérdésekről beszéljünk?

Hogyan lehet agilis vezetői személyiséget fejleszteni

A tanult viselkedést nem lehet olyan könnyen elvetni vagy újratanulni. A nagy változásokhoz idő és kitartás kell. Ezért találkozunk agilis átalakítási projektjeink során gyakran olyan vezetőkkel, akik szeretnék megélni az agilitást, de folyton visszaesnek a régi "nem agilis" mintákba. Támogatjuk Önt abban, hogy megtalálja az utat az új szerepkörébe, felfedezve, megkérdőjelezve és reflektálva a nem agilis viselkedésmintákra.

A coachingunk alapját képező, az embereknek az önsegítés elvén keresztül szeretnénk lehetővé tenni, hogy Ön is gyorsan kialakíthassa a szükséges változásokat. Vezetőként Ön a vállalat agilis átalakulásának kritikus sikertényezője. Ezért az agilis értékek és elvek alapján dolgozunk Önnel a belső hozzáállásán, az önmenedzselésén, a szerepfelfogásán, és ehhez adunk impulzusokat és eszközöket.

„Mindannyiunknak lehetősége van arra, hogy olyan vezetővé váljunk, amilyenek szeretnénk lenni.“ — Simon Sinek

Ajánlataink az agilis vezetésről

Ha többet szeretne megtudni az agilis vezetésről, válasszon a következők közül:

Spotlight képzések "Lean-Agile Leadership" (2h)
Spotlight képzések: "Pszichológiai biztonság" (2h)
Spotlight képzések "Growth-Mindset" (2h)
Spotlight képzések "Megoldásokban való gondolkodás, mint agilis hozzáállás" (2h)
Spotlight képzések "Szisztematikus kérdezési technikák" (2h)
Spotlight képzések "A hibák kultúrájától a tanulás kultúrájáig" (2h)
OKR - Objects & Key Results
Leading SAFe® 5 (SA)
Management 3.0 – The future of Agile Leadership

Egy egész vállalat agilis módon történő átalakítása a berögződött struktúrák, a silógondolkodás és a berögzült hierarchiák lebontása érdekében sokkal összetettebb, mint egyszerűen agilis módszerek vagy skálázott agilis keretrendszerek alkalmazása. Ezért bízzon az agilis átalakítás nemzetközi vezető partnerében. Bízzon a KEGON.

Támogatásra, coachingra vagy tanácsadásra van szüksége agilis projektjéhez? Még mindig kérdése van, vagy szeretne egy házon belüli képzést lefoglalni?

Beszéljen velünk. Szívesen adunk Önnek tanácsot.

Felkeltettük az érdeklődését? Hogyan segíthetünk Önnek tovább?
Ezeket és más témákat szívesen megbeszéljük egy személyes találkozó keretében. Várom érdeklődését!

 

Csaba Eisenbacher
Vezetési tanácsadó

Mobile: +36 30 720 1213
E-Mail: csaba.eisenbacher(@)kegon.de