Skálázott Agilis Keretrendszer (SAFe®)

A versenyképes innovációs nyomásra való optimális reagálás skálázott agilitással

Szeretné optimalizálni nagy vagy közepes méretű vállalata egészét, hogy innovatívan és hatékonyan tudja kezelni az összetett folyamatokat és projekteket? Szeretne ügyfélközpontú és jobb minőségű termékeket és szolgáltatásokat fejleszteni? Nem szeretné a véletlenre bízni az agilis módszerek és gyakorlatok bevezetését?

Akkor a SAFe® megfelelő keretet kínál ahhoz, hogy agilisabbá váljon, és gyorsabban hozza a termékeket vagy szolgáltatásokat a piacra. Sok éve sikeresen támogatjuk a szervezeteket az agilis módszerek bevezetésében nemzetközileg bevált gyakorlatokkal és magasan képzett tanácsadókkal.

Agilis szervezetek: alkalmazkodóképesek, rugalmasak és egy lépéssel a versenytársak előtt járnak

Az agilis skálázás vezető keretrendszere A Scaled Agile Framework (SAFe®) a Lean, Agile és DevOps bevált, integrált elveinek, gyakorlatainak és kompetenciáinak tudásbázisa. A SAFe® több, mint részeinek összege, és egy konfigurálható keretrendszert biztosít. Segít a szervezeteknek abban, hogy új termékeket, szolgáltatásokat és megoldásokat a legrövidebb, ugyanakkor legtartósabb átfutási időn belül dobjanak piacra. Ez egy olyan rendszer, amely a fenntartható technológiai előny eléréséhez szükséges szerepeket, felelősségeket és tevékenységeket kezeli. A SAFe® ötvözi az agilitást a lean termékfejlesztéssel, a DevOps-szal és a rendszerszemlélettel. Szinkronizálja az üzleti összehangolást és az együttműködést több agilis csapat között. A SAFe® javítja az agilitást és a reakciókészséget a termelékenység, a piacra kerülési idő, a minőség, a munkatársak elkötelezettsége és még sok más tényező növelésével.

A SAFe®-t először Dean Leffingwell dolgozta ki könyvekben és blogokban 2011-ben. A keretrendszer útmutatást nyújt a vállalati portfólió, az értékáramlás, a program és a csapat szintjén történő munkavégzéshez. A SAFe legújabb, 5.1-es verzióját 2021 elején vezették be.

A Scaled Agile Framework (SAFe®) a LeSS® mellett az egyik legelterjedtebb keretrendszer a Scrum vagy az agilis módszerek skálázására. A SAFe® a Lean-ra épül, és agilis keretrendszert kínál a csapatok, a programok és az egész szervezet (portfólió) szintjére.

Miért érdemes a SAFe® választania

A SAFe® segít...

 • az agilis megközelítés következetes alkalmazása nagyobb programok és portfóliók esetében, több csapat részvételével.
 • az agilis megvalósítás megszervezése több csapatban, és az akadályok, késések és kudarcok kiküszöbölése.
 • hogy a csapatok önállóan dolgozzanak.
 • az agilitás skálázása az egész szervezeten belül, új és szükséges szerepek meghatározása, vagy annak értékelése, hogy mely szerepeket (pl. a vezetőséget) kell megváltoztatni és hogyan.
 • növelje az agilitást a szervezeten belül, és érjen el egységes vagy konzisztens stratégiát az összes üzleti részlegben - a portfóliótól a program- és csapatszintig.
 • javítsa a termékfejlesztés fejlesztési idejét vállalatánál.
Mi a SAFe® különlegessége?

 • Egyszerű, gyakorlatban kipróbált eredményeket és konkrétumokat tartalmaz minden szintre vonatkozóan.
 • Módosítja / fenntartja a leggyakrabban használt agilis gyakorlatokat.
 • Hasznos bővítéseket kínál a közös agilis gyakorlatokhoz
 • Teljes képet nyújt a vállalatról
 • Láthatóságot és átláthatóságot teremt minden szinten.
 • Folyamatos és rendszeres visszajelzést ad a minőségről és a javulásról.
   

Szakértelmünk: skálázott agilitás

A Scaled Agile Framework (SAFe®) német nyelvű országokban való alkalmazásának első számú kezdeményezőjeként és a Scaled Agile Inc. első németországi partnereként évek óta sikeresen támogatjuk ügyfeleinket a SAFe® átalakításában.
Tapasztalt és tanúsított SPC, SPCT, RTE edzőink mellett az első német SAFe® Fellow gazdag tudását is élvezheti. Ezáltal mi vagyunk az első cím Európában az agilis átalakítások coaching és tanácsadás területén a SAFe® kontextusban.


Készen áll arra, hogy maga mögött hagyja a klasszikus vállalati struktúrát, új, agilis gondolkodásmódot alkalmazzon, és felkészítse vállalatát a folyamatosan változó piac jövőbeli kihívásaira?

SAFe® és Scaled Agility ajánlataink

Szeretné bevezetni a SAFe®-t a vállalatánál és kiképezni az alkalmazottait? A KEGON minden SAFe® képzést kínál mind házon belül, mind pedig nyilvánosan. Válasszon a következők közül:


Implementing SAFe® 6.0 (SPC)
Leading SAFe® 6.0 (SA)
SAFe® 6.0 LPM Masterclass - for SPCTs and SPCs ONLY
SAFe® 5 Advanced Scrum Master (SASM)
SAFe® 5 Agile Product Management (APM)
SAFe® 5 Agile Software Engineering (ASE)
SAFe® 5 DevOps (SDP)
SAFe® 5 for Architects (ARCH)
SAFe® 5 Release Train Engineer (RTE)
SAFe® 6.0 for Teams (SP)
SAFe® 6.0 Product Owner / Product Manager (POPM)
SAFe® 6.0 Scrum Master (SSM)
SAFe® 6.0 Lean Portfolio Management (LPM)

Egy egész vállalat agilis módon történő átalakítása a berögződött struktúrák, a silógondolkodás és a berögzült hierarchiák lebontása érdekében sokkal összetettebb, mint egyszerűen agilis módszerek vagy skálázott agilis keretrendszerek alkalmazása. Ezért bízzon az agilis átalakítás nemzetközi vezető partnerében, aki a Scaled Agile Frameworkre összpontosít. Bízzon a KEGON.

Támogatásra, coachingra vagy tanácsadásra van szüksége agilis projektjéhez? Még mindig kérdése van, vagy szeretne egy házon belüli képzést lefoglalni?

Beszéljen velünk. Szívesen adunk Önnek tanácsot.

Felkeltettük az érdeklődését? Hogyan segíthetünk Önnek tovább?
Ezeket és más témákat szívesen megbeszéljük egy személyes találkozó keretében. Várom érdeklődését!

 

Csaba Eisenbacher
Vezetési tanácsadó

Mobile: +36 30 720 1213
E-Mail: csaba.eisenbacher(@)kegon.de